Tipy na výlety se psem – Vyhlídkový lesopark Hlídka na Stráži

Když jsme přemýšleli, kam na výlet se psem v okolí Harrachova, nápadů byla spousta. První den jsme měli celkem omezené časové možnosti, a proto jsme zvolili spíše kratší procházku ve vyhlídkovém lesoparku Hlídka na Stráži nad městem Rokytnice nad Jizerou. V lesoparku se nachází celkem čtyři vyhlídky, konkrétně Liška, Medvěd, Ovce a Horník, jakožto znázornění postav ze znaku města Rokytnice nad Jizerou.

 

Vyhlídka Liška

Z ubytování v Harrachově jsme vyrazili autem a cesta nám trvala asi 20 minut. Zaparkovali jsme na placeném parkovišti Končiny poblíž hotelu Na Stráži. Odtud jsme se vydali na první z vyhlídek, která nese název Liška… a bylo to blíž, než jsme čekali. Asi po 15 minutách jsme byli na místě a cesta byla příjemná i pro pejska.

Na první překážku jsme však narazili, když jsme chtěli jít společně na vyhlídku, na kterou vedou i menší žebříky a s Goldiem, který je na sebe více než opatrný, jsme se tak na vyhlídku společně nepodívali. Postupně jsme se ale vystřídali a ten výhled na Rokytnici a svahy Lysé Hory stál opravdu za to.

Vyhlídka Liška má své místo na jedné ze skal na vrchu Stráž a celé toto místo je skvělé, pokud si chcete pořídit nějaké stylové fotky nebo videa nejen na instáč. 

Vyhlídka Liška

Vyhlídka Medvěd

Pár metrů vedle předchozí vyhlídky se nachází vyhlídka Medvěd. V porovnání s Liškou je Medvěd takový slabší odvar, plní očekávání jsme Medvěda zdolali i s Goldiem, ale výhled nebyl ani zdaleka takový jako na Lišce. Je to zejména kvůli tomu, že je vyhlídka více schovaná v lese a ve výhledu tak máte i špičky stromů.

 

Vyhlídka Ovce

Menší vyhlídka, která je vhodná možná spíše pro děti jako prolézačka, ale i to se v takovém lesoparku hodí. Na Ovci se dostanete opět po žebříku a nahoře vás čeká menší platforma s výhledem pouze do okolního lesa. 

Vyhlídka Medvěd Vyhlídka Ovce

Vyhlídka Horník

Největší z vyhlídek v celém areálu lesoparku začíná znovu menším žebříkem, pak už ale pokračujete po vysokých schodech až na vrchol vyhlídky, který se tyčí na vysoké skále, kterou horolezci nazývají “Kápětka”. Výhled vás provede údolím Jizery

Podobně jako první vyhlídka Liška na nás toto místo působilo až insta friendly dojmem. Na samotném vrcholku vyhlídky se můžete posadit a pořídit krásné snímky či videa.

Procházka nám zabrala necelé dvě hodiny, ale určitě se dá stihnout mnohem rychleji, my jsme využívali krásných míst na focení a natáčení videí nejen pro naše vodítka. Zároveň jsme se si pohráli s pejskem a vyrazili zpátky do Harrachova.

Pokud tedy přemýšlíte, kam vyrazit s pejskem, ale třeba i s dětmi na výlet. Hlídka na Stráži může být tím pravým místem. Pokud budete mít více času, doporučujeme zaparkovat v Rokytnici nad Jizerou a hned bude procházka o něco delší.

Pro cestování se psem se můžete inspirovat i naší trasou.

Vyhlídka Horník
Zpět do obchodu